Če kunec ne živi v kletki

Go down

Če kunec ne živi v kletki

Objavlja  Falabella on Pet Nov 25, 2011 4:57 am

Tole je še ena možnost: namreč, da kunec nima kletke. Prednosti in slabosti? Ena izmed glavnih prednosti je, da se tako kunec ves čas prosto sprehaja, raziskuje hišo, je v stiku z vami in poteši svojo potrebo po raziskovanju. Slabosti je nekoliko več:
-kunca bo treba odvaditi veliko stvari: lulanja po hiši, uničevanja pohištva in kablov... Drugače bo vse polulano, pokakano, pogrizeno...
-morda so po hiši kakšni nevarni predmeti, kraji, kunec lahko uide skozi vrata...
-obiski?
-kunec rabi nek svoj prostor, kamor se lahko skrije oz. kjer je nekoliko temneje, morda kakšen ozek kotiček, rov. Mu to lahko omogočite?
-kaj, če kunca izgubite (ne se smejati - tudi to se je že zgodilo)

Za nekatere od teh slabosti lahko poskrbimo npr. kunca se da odvaditi lulanja in kakanja po stanovanju, celo grizenja in glodanja pohištva. Nevarne predmete lahko odstranimo ali kuncu preprečimo dostop do njih. Če se bo kunec slabo počutil ob obiskovalcih se lahko kam skrije, ali pa ga 'izolirate' kar vi. V veliki večini hiš je kakšen temen, udoben kotiček, kjer bo imel kunec 'svojo sobo' ali skrivališče. Če nimate posebno velike hiše in če je vaš kunec socializiran, sliši na ime, je navajen, da pride k vam... ga najverjetneje ne boste tako z lahkoto izgubili.

Odločitev je vaša.
avatar
Falabella
Admin

Število prispevkov : 152
Join date : 11/07/2011
Age : 19
Kraj : Ljubljana

Poglej uporabnikov profil http://forum-kunec.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Re: Če kunec ne živi v kletki

Objavlja  maja. on Pet Nov 25, 2011 5:37 am

Moj je vseskozi spuščen, ima pa seveda tudi kletko, ki je ves čas odprta in se lahko sam odloči kje bo bil. Ponavadi je to zunaj, razen, ko je lačen ali žejen. Pa tudi lulat se je navadil noter. Sicer včasih spusti kakšen bobek ampak se ga da preprosto pospraviti, ker je suh.
avatar
maja.
Mladiček
Mladiček

Število prispevkov : 67
Join date : 03/09/2011
Age : 19

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Če kunec ne živi v kletki

Objavlja  LoveLili on Sre Jan 04, 2012 4:52 am

^^BunnyŁover^^ kako dobra ideja. Pa ti nič ne grize ali gloda pohištva ali lula po stanovanju? Jaz bi tudi rada imela tako Lili da ne bi skos živela v kletki pa mami ne dovoli.
avatar
LoveLili
Mladiček
Mladiček

Število prispevkov : 20
Join date : 06/10/2011
Age : 17

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Če kunec ne živi v kletki

Objavlja  Luxor Pet on Pon Okt 28, 2013 7:44 am

Naši trije kunci živijo zunaj, namreč na pašniku tako rečeno. Imajo precej velik prostor, mešano travo pa jablane za senco ter hišuco, če dežuje. Ponoči jih sicer pospravim v klet, kjer ima vsak svojo kletko, ker se bojim, da bi kerega kuna odnesla :/ . Zunaj se res vidi njihova narava, se pasejo, se igrajo in seveda kopljejo luknje. V eni ogradi sta samček in samička in to zelo timsko počneta, namreč samička koplje, samček pa s sprednjimi tačkami poriva stran odvečno zemljo. Ko pa luknjo nazaj zaprejo , jo še s tačkami potlačijo, da je ja pravilno zakopano. Noro smešni so Very Happy Kdor ima možnost jih imet na vrtu, res toplo priporočam

Luxor Pet
Mladiček
Mladiček

Število prispevkov : 7
Join date : 22/10/2013

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Če kunec ne živi v kletki

Objavlja  Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu