Vegetarijanstvo
3 posters
Stran 1 od 1
Vegetarijanstvo
Že kar nekaj časa sem vegetarijanka oz. se izogibam vsem izdelkom živalskega izvora (mesu in usnju). Vegetarijanka sem postala zaradi ljubezni do živali, za to pa sem se odločila ko sem v reviji videla resnično krvav članek Od konja do salame.
Če si vegetarijanec moraš paziti na svojo prehrano, predvsem na vitamin B12, ki se nahaja v mesu. Jesti moraš veliko soje in stročnic ter beljakovin, pa tudi zelenjave in oreščkov. Tole je vegetarijanska prehrambena priamida:
V največjem okvirčku so tudi oreščki. Je še kdo vegetarijanec in ima kakšne izkušnje s tem?
Če si vegetarijanec moraš paziti na svojo prehrano, predvsem na vitamin B12, ki se nahaja v mesu. Jesti moraš veliko soje in stročnic ter beljakovin, pa tudi zelenjave in oreščkov. Tole je vegetarijanska prehrambena priamida:
V največjem okvirčku so tudi oreščki. Je še kdo vegetarijanec in ima kakšne izkušnje s tem?
Re: Vegetarijanstvo
Jaz sem vegetarjanka postala točno pred enim letom, tudi zaradi ljubezni do živali. Videla sem tudi strahotne videe mučenja živali v klavnicah in preprosto nisem mogla več jesti mesa. Moje počutje je čisto uredu, nič nisem shujšala ali kaj podobnega. Se trudim, da jem veliko soje in to kar potrebujem.
Vegetarjanec sploh ni biti težko, kot eni pravijo, da ne bi preživeli brez mesa. Samo voljo moraš imeti.
Vegetarjanec sploh ni biti težko, kot eni pravijo, da ne bi preživeli brez mesa. Samo voljo moraš imeti.
maja.- Mladiček
- Število prispevkov : 67
Re: Vegetarijanstvo
To o močni volji ne bi mogla bolje napisati Me veseli, da si vegetarijanka, videov pa si rajši ne bi ogledala
Vegetarijanstvo
Tudi jaz ne jem mesa ker se mi dobesedno gnusi in zaradi prepričanj ter LJUBEZNI DO ŽIVALI!!! Imam pa samo eno uprašanje: Ali vegetarijanci lahko jedo ribe? Sicer jih ne jem so mi pa bile fullllllll dobre? In ali je kaj narobe če vegatarijanka je ribe?
hancika4- Mladiček
- Število prispevkov : 1
Stran 1 od 1