Zajčnik namesto kletke
2 posters
Stran 1 od 1
Zajčnik namesto kletke
Nekateri svojih kuncev ali zajcev nimajo v hiši/kletki ampak v zajčniku. Tudi to je možnost bivališča za kunca, čeprav sama bolj priporočam kletko.
Obstajajo različne možnosti.
Zajčnik je kot nekakšna lopa ali boks, kjer prebiva zajček. Obstajajo zajčniki za enega zajca ali taki,ki imajo več 'stanovanj'. Meni so najbolj všeč zajčniki z ograjenim vrtičkom, da je lahko zajček tudi zunaj na travi.
Če imamo zajčnik, moramo paziti, da:
-bo imel zajček vedno dovolj hrane in vode
-ima zajček (če ni za rejo) omogočeno vsaj malo razgibavanja
-bo imel zajec svež zrak
-je tudi pozimi temperatura v zajčniku primerna za bivanje
-še bi se kaj našlo
DIMENZIJE
Zajčnik lahko kupite ali zgradite. Kakšne pa so dimenzije? To je popolnoma odvisno od tega, koliko zajcev bo prebivalo v zajčniku in kako veliki bodo; čemu bo zajčnik namenjen (izključno samo za spanje/hranjenje/počivanje, za cel dan, kot domek). Še en primer dobrega zajčnika:
Obstajajo različne možnosti.
Zajčnik je kot nekakšna lopa ali boks, kjer prebiva zajček. Obstajajo zajčniki za enega zajca ali taki,ki imajo več 'stanovanj'. Meni so najbolj všeč zajčniki z ograjenim vrtičkom, da je lahko zajček tudi zunaj na travi.
Če imamo zajčnik, moramo paziti, da:
-bo imel zajček vedno dovolj hrane in vode
-ima zajček (če ni za rejo) omogočeno vsaj malo razgibavanja
-bo imel zajec svež zrak
-je tudi pozimi temperatura v zajčniku primerna za bivanje
-še bi se kaj našlo
DIMENZIJE
Zajčnik lahko kupite ali zgradite. Kakšne pa so dimenzije? To je popolnoma odvisno od tega, koliko zajcev bo prebivalo v zajčniku in kako veliki bodo; čemu bo zajčnik namenjen (izključno samo za spanje/hranjenje/počivanje, za cel dan, kot domek). Še en primer dobrega zajčnika:
Re: Zajčnik namesto kletke
Naši kunci imajo zajčnik. Ampak ni niti približno tako lep kot tisti na zadnji tvoji fotki v bistvu mi imamo 5 zajcev in imajo zajčnik velik približno 4 kvadratne m (??). Imajo pa samo visoko žičnato ograjo in eno hišico, seno imajo v mini krmilniku, vodo pa kar v posodici. Mislim, da ni treba, da so zajčniki tako lepo urejeni, važno, da so varni in dobro je, da imajo streho (zaradi divjih živali).
Frčafela- Mladiček
- Število prispevkov : 15
Stran 1 od 1