Forum ljubiteljev zajcev in kuncev
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Agresivnost?

2 posters

Go down

Agresivnost? Empty Agresivnost?

Objavlja  Puppy Ned Sep 11, 2011 3:13 am

Živjo!
Doma imam 2 leti staro kunčico Pegi, ki pa je nekako agresivna, Vsaj jaz tako opisujem njeno vedenje. Če daš roko v kletko, te napade, pa tudi če ji hočeš samo dati hrano. Noben ne upa dati roke v kletko, razen mene. Sem pa našla tale* video. Takole nekako izgleda Pegi, samo da je jaz ne izzivam, kot počne ženska v videu. Res ne vem, kaj naj naredim, da bo nehala biti napadalna... Mi zna kdo pomagati?
Lp Eva
Puppy
Puppy
Mladiček
Mladiček

Število prispevkov : 28

Nazaj na vrh Go down

Agresivnost? Empty Re: Agresivnost?

Objavlja  Falabella Ned Sep 11, 2011 10:48 pm

Tvoja Pegi je iz istega vica kot naša Lisa. Renči, rjove, grize, praska, napada, brani teritorij. Zanima me, če imate doma še kakšne živali in če je Pegi sterilizirana. Večinoma se samičke po sterilizaciji nekoliko umirijo (traja kar nekaj časa) tako da bi jo bilo pametno sterilizirati. Če pa je že sterilizirana pomeni, da jo nekaj moti, da je preprosto taka po naravi ali da je bolna. Sicer je še kar normalno, da brani svoj teritorij a res ni prijetno, če te napada lastna žival. Poskusi jo bolj intenzivno socializirati - bom napisala še kaj o tem. Drugače pa poišči pomoč pri veterinarju saj takole preko interneta lahko bolj malo ukrenemo. Veliko sreče z malo levinjo!

PS.: Ne pozabi: kunčice zaradi tega ne kaznuj ali zanemarjaj (saj ne verjamem da bi to res storila) temveč z njo ravnaj čim bolj nežno.
Falabella
Falabella
Admin

Število prispevkov : 152
Kraj : Ljubljana

https://forum-kunec.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Puppy Ned Sep 11, 2011 11:42 pm

Doma imam še whippeta ter 2 podganja samčka. Z vsemi se razume super. Nobenih problemov glede tega.
Ne, ni sterilizirana. Koliko pa stane?
A naj potem dovolim, da me praska/napada, ko dam roko v kletko ali jo nevem magari primem, umirim ter božam?
Puppy
Puppy
Mladiček
Mladiček

Število prispevkov : 28

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Falabella Pon Sep 12, 2011 3:28 am

Če se z vsemi v redu razume to ni problem. Ko želiš prijeti kunčico ti priporočam, da jo z nečim zamotiš oz. preusmeriš njeno pozornost na nek drug predmet. Potem jo nežno primeš. Pokazati ji moraš, da ni z dotikanjem nič narobe. Še vedno pa ti najbolj svetujem, da jo daš sterilizirati. Okvirna cena sterilizacije je nekje od šestdeset morda sedemdeset evrov pa do nekje osemdeset, devetdeset, odvisno pa je od teže živali. Namreč, čim težja je žival večjo količino uspavala mora uporabiti veterinar in to nekaj stane.

Še to: Če tvoja kunčica noče priti iz kletke jo pusti. Odpri vsa vrata in tiho čakaj. Naj sama pride ven. Morda bo precej dolgo časa trajalo, a se izplača. Ko pride ven, jo popolnoma nežno pobožaj ali ji daj priboljšek - samo pazi, da ne pobegne nazaj v kletko.
Falabella
Falabella
Admin

Število prispevkov : 152
Kraj : Ljubljana

https://forum-kunec.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh