Petarde in kunec
2 posters
Petarde in kunec
Kdorkoli, ki se spozna na kunce, help! Mi imamo pet kuncev. Najstarejša sta Robi1 in Robi2, ki sta stara pet let. Vedno čez novo leto nas je bilo strah, kaj bosta rekla na petarde in ognjemet. Pa sploh nista se nič vznemirjala. Ostali naši trije kunci, Ray (en mesec), Jimmy (eno leto) in Miki (okoli deset mesecev) še niso doživeli novega leta in pokanja, zato me zanima, kaj naj naredimo. Naj jih damo uspavati za ta čas? Robija sta bila stara že tri leta, ko smo ju dobili in takrat sta že bila navajena na to. Zato nimamo izkušenj z 'novinci'.
Frčafela- Mladiček
- Število prispevkov : 15
Re: Petarde in kunec
Razumem tvojo težavo in lahko te pomirim, da v vseh 12 letih, kolikor časa sem že na svetu, še nisem slišala za kunca, ki bi delal kraval zaradi ognjemeta. Celo nasprotno: pravijo, da se njihovi kunci ne vznemirjajo zaradi raket in da se sploh ne menijo zanje. Na strah pred petardami sicer vpliva en zelo pomemben dejavnik: je kunec zunaj na vrtu ali v hiši? Načeloma se petard bolj bojijo kunci, ki so zunaj, še posebej, če boste vi ali vaši sosedje spuščali kakšne take zadeve. A celo če bo kunec zunaj na vrtu, naj se pokanja ne bi tako strašno bal. Splošno znano pa je, da se psi zelo bojijo glasnega pokanja.
Če ne verjameš, poglej Robija1 in Robija2. Ne verjamem, da so ju prejšnji lastniki kakorkoli 'privajali' na ognjemet, hočem reči, kako pa kunca sploh privadiš na pokanje? Razbijaš toliko časa, da se navadi na to? Tudi Valterja in Lise nismo privajali, pa se čez novo leto za pokanje sploh nista zmenila. Živ dokaz sta, da lahko kunec med novim letom preživi brez uspavanja!
Seveda ne pravim, da se NOBEN kunec ne boji petard. Ampak uspavati pa kunca res ni treba, za nekatere kunce bi bilo uspavanje oz. vožnja k veterinarju bolj stresna od pokanja samega. Morda pa bi pomagalo, če kuncem kletko pregrneš z neko temno odejico, da se bodo počutili bolj varne. Pa veliko sreče!
Če ne verjameš, poglej Robija1 in Robija2. Ne verjamem, da so ju prejšnji lastniki kakorkoli 'privajali' na ognjemet, hočem reči, kako pa kunca sploh privadiš na pokanje? Razbijaš toliko časa, da se navadi na to? Tudi Valterja in Lise nismo privajali, pa se čez novo leto za pokanje sploh nista zmenila. Živ dokaz sta, da lahko kunec med novim letom preživi brez uspavanja!
Seveda ne pravim, da se NOBEN kunec ne boji petard. Ampak uspavati pa kunca res ni treba, za nekatere kunce bi bilo uspavanje oz. vožnja k veterinarju bolj stresna od pokanja samega. Morda pa bi pomagalo, če kuncem kletko pregrneš z neko temno odejico, da se bodo počutili bolj varne. Pa veliko sreče!
Re: Petarde in kunec
Hvala! Medtem sem vprašala tudi teto, ki ima prijatelja veterinarja za kunce in mi je povedala isto kot ti! Res se spoznaš na kunce. Hvala šeenkrat, upam, da bosta tudi tvoja kosmatinca lepo preživela novo leto!
Frčafela- Mladiček
- Število prispevkov : 15